22268
page-template-default,page,page-id-22268,stockholm-core-1.2.2,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.3,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
corinne

Over mijzelf

Mijn naam is Corinne en ik eet zo veel mogelijk plantaardige en onbewerkte producten. Ik eet geen vlees & vis en bijna geen zuivelproducten.
Daarom is een groot deel van mijn gerechten geschikt voor veganisten en vegetariërs. Ik hou er eigenlijk niet zo van om in hokjes te denken, maar als je een label zou willen plakken op mijn eetpatroon zou je kunnen stellen dat ik vegetariër ben, met de focus op plantaardig voedsel.

 

Ik heb respect voor elke gezonde manier van eten. Het is niet mijn bedoeling om iemand iets op te leggen.
De focus op plantaardig voedsel werkt voor mij. Iedereen en elke leefstijl is uniek. Ik geloof in een manier van eten die het beste bij jou en jouw manier van leven past.

Start where you are with what you have. Just....start.

Ik geloof in het volgen van een passie, het ontdekken van mogelijkheden en het leven in nu. Herkenbaar voor mij is het: “morgen begin ik” gevoel. ( been there, done it). Maar waarom niet meteen de de daad bij het woord voegen? Het brengt je zo veel. Consequent gezond en heerlijk eten is een leefstijl en als je eenmaal begint zul je niet snel meer kunnen stoppen is mijn ervaring.

 

Het is ook niet gebonden aan een leeftijd. Je kunt elk moment je ‘niet zo gezonde’ eetgewoonten omzetten naar gezonde.

 

Voor jong en oud, voor iedereen: Eet vaker plantaardig!

Love yourself enough to live a healthy lifestyle.

Mocht je je afvragen of ik altijd consequent ben en werkelijk altijd gezond eet dan is mijn antwoord: “nee”. Af en toe moet je de teugels iets kunnen laten vieren. Ik ben gek op een patatje van de Kwalitaria -dat dan weer wel en ook zonder mayo ;)- Maar ik geniet bovenal van een pure en voedzame maaltijd.

 

Het creëren en maken van gezonde gerechten is een passie van mij geworden. Vooral het ontwikkelen en maken van voedzame -vaak rauwe- en lekkere taarten, veelal gezoet met gedroogd fruit, vind ik heerlijk om te doen.

Een groot deel van mijn recepten heb ik gebundeld in mijn boek :‘It’s a Healthy Piece Of Cake’.

I still enjoy pure and nutritious food most of all.

Ik tel geen calorieën, ik eet waar ik zin in heb en eet zo min mogelijk geraffineerde suikers. Daarnaast, als het even kan, eet ik graag biologisch met voldoende complexe koolhydraten in de vorm van gezonde graansoorten, fruit en groenten. Daarbij zaden en rauwe noten. Deze manier van eten voorziet in plantaardige eiwitten, gezonde vetten, antioxidanten, mineralen en vitaminen.

 

Belangrijk voor mij is een juiste balans en voldoende variatie proberen aan te brengen in mijn voeding. It’s all about balance!

Ik slik als aanvulling een paar keer per week vitamine B12 en vitamine D supplementen.
Vlak na of bij elke maaltijd probeer ik wat fruit te eten. Voldoende vitamine C zorgt er voor dat het lichaam ijzer uit plantaardige producten beter opneemt.

Ik voel me beter dan ooit. Ik heb ongelofelijk veel energie, mijn huid ziet er goed uit en ik blijf op gewicht.

Gezond eten bereiden moet niet te veel tijd in beslag nemen vind ik. Naast het moederschap – ik ben moeder van 3 – werk ik als Flight Attendant en zing ik in een band. Ik kom vaak tijd te kort. Via deze site wil ik graag gezonde en zeer eenvoudige gerechten met jullie delen. Gezond of gezonder eten kan “een fluitje van een cent” ofwel:  “A Piece Of Cake” zijn.

 

Ik hoop dat jullie er net zo van kunnen genieten als ik. Tot slot wil ik jullie graag laten weten hoe zeer ik de lieve aanmoedigingen en reacties op Social Media waardeer. Het heeft me de moed & inspiratie gegeven om vooral hiermee door te gaan.
Dank jullie wel!

 

Liefs Corinne xx

Over Healthy Piece Of Cake

Gezonder, eenvoudiger en smakelijk genieten is waar Healthy Piece Of Cake voor staat.

Makkelijke recepten met de nadruk op veelal plantaardige ingrediënten en niet inboeten op smaak.

 

Met name de Raw Cakes* & Treats zijn een zeer voedzaam en smakelijk alternatief. Omdat de ingrediënten niet verhit worden blijven al hun goede eigenschappen maximaal bewaard.

Het oog wil ook wat dus graag veel kleuren in en garneringen op een gezonde creatie. Eet de kleuren van de regenboog voor een gezonde maaltijd.

 

Gezonder eten hoeft dus helemaal niet ingewikkeld en saai te zijn.
De charme ligt júist in het feit dat je mag en kunt zien dat een creatie huisgemaakt is. Kortom: niet te perfect graag!
Maar bovenal …staat de smaak voorop!

*Wat zijn Raw Cakes?
Raw cakes zijn cakes gemaakt van fruit, zaden en rauwe noten – liefst biologisch- waarvan de ingrediënten niet verhit worden boven de 45-48 graden. Dus met zoveel mogelijk behoud van de vitamines en voedingsstoffen. Uitsluitend gemaakt met plantaardige producten en natuurlijke suikers.