Go Back
Print

Salty Caramel (N)Ice Cream Bowl (raw, vegan & glutenvrij) - NL

Eigenlijk ben ik niet een enorme ijsliefhebber. Als het een tijdje echt warm is vind ik het trouwens wel leuk (en meestal ook lekker 😉) om te experimenteren met eenvoudig zelfgemaakt ijs.

Bananenijs daarentegen, is een ander verhaal, dat zou ik serieus wel elke dag kunnen eten, doe ik trouwens niet, iets over balans enzo. Laatst maakte ik deze variant en ik vroeg me bij het eerste hapje serieus af waarom ik deze combinatie nog niet eerder had gemaakt; zó lekker!

Maar even zonder gekheid, heb je een goede krachtige blender en bananen in huis en heb je dit ijs nog niet eerder geprobeerd dan wordt het tijd! Drie bananen, uit de schil, elk in circa drie delen breken. Plaats de negen stukjes banaan circa een nacht in een diepvriesbakje, met wat bakpapier tussen de stukjes zodat ze niet aan elkaar zullen gaan vriezen, in de vriezer. De volgende dag you are set to go!

Prep Time 5 minutes
Freeze Time 6 hours
Total Time 6 hours 5 minutes
Servings 1 bowl

Ingredients

  • 3 stuks bananen uit de schil, bevroren
  • 1 flinke snuf (grijs) zout circa 1/4 tl
  • 25 gram pure gladde pindakaas
  • 1/2 tl puur vanille extract
  • 10 ml ahornsiroop optioneel, maar icm pindakaas creëer je een soort karamel-achtige smaak

Topping

Instructions

Benodigdheden

  1. Diepvriezer, krachtige blender geschikt voor het vermalen van ijs, maatlepels

Instructies

  1. De diep bevroren stukken banaan in de blender plaatsen samen met de pindakaas, het vanille-extract, zout en de ahornsiroop. Laat het eerst 10 minuten op kamertemperatuur staan voordat je de blender aanzet. (echt niet langer dan 10 minuten).

  2. Mix en zet de blender meteen uit als er een crème-achtig dik ijsmengsel ontstaat. Roer nog een keer goed door en schep het bananenijs over in een kom, garneer naar wens en aanvallen maar!

Recipe Notes

 

Share this ... Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook

Ik ben heel benieuwd naar jouw Healthy Piece Of Cake Creaties. Tag en hashtag #healthypieceofcake op Instagram of FB Let's Inspire One Another!