I have a dream…
Geplaatst op 1 oktober 2018

I have a dream…

Ik weet dat ik een gezonde lifestyle promoot en deze zelf ook grotendeels naleef. (Toch wel 88-12 denk ik eigenlijk. ??) Daarnaast hoop ik jullie natuurlijk te kunnen inspireren om vaker plantaardig te gaan eten. Als het even kan vaker dan 1 keer per week graag! Het zal je daarom misschien verbazen dat ik oprecht kon – en sinds nu dus ook weer kan- genieten van Junk Food!

Mijn grootste quilty pleasure ever, zolang ik me eigenlijk kan heugen, zijn lekkere – het liefst dikke- patatten! Ofwel: plantaardige gefrituurde friet. Met een dikke klodder (vegan) mayo. Ik word hier oprecht zó  blij van en blij zijn is volgens mij ook goed voor je gezondheid. Voor de tegensputters: Alles ALTIJD met mate. Ofwel: common sense. Daarnaast overweeg ik de aanschaf van een Actifry en heb ik zelfs nog nooit een frituurpan willen aanschaffen, maar dit even  terzijde. In het kader van vaker plantaardig, Junkfood en gruwelijk lekker… ja echt niet normaal hoe lekker, kan ik jullie deze spot van harte aanbevelen: Vegan Junk Food Bar (tot op heden alleen nog met drie vestigingen in, hoe kan het anders, Amsterdam)

Ze hangen er hier letterlijk met de benen uit! (dat is Twents voor heel druk). Allemaal veganisten daar?! Ben je mal! Echt niet! Nee, allemaal liefhebbers van lekker, want ik durf te stellen dat dit beter smaakt dan ‘the Real Deal’! En natuurlijk denken de haters daar anders over, ik zou zeggen: go & taste yourself! Ik kan het weten want in mijn ‘vorig leven’ was ik een alles-eter.

Ok, toegegeven, het interieur zou misschien iets warmer kunnen.  Maar over smaak valt niet te twisten en het blijft toch een soort van veredelde snackbar. Ik heb iig een top avond gehad! Tupac (en nog veel meer R&B deuntjes) schalde door de speakers en de AMSTERDAM BITTERBALLEN (we waren gelukkig behoorlijk hongerig en hebben gedeeld) en de ORIGINAL VJFBMC en DADDY MC CHIK N  burgers, Truffle oil potato fries waren niet normaal lekker. En dat vond mijn non-vegan, maar inmiddels wel beproefd ‘vegan dish eater’ tafelgenote ook!

Blik van mijn tafelgenote toen ze de frietjes proefde..Aan sesamzaadjes en geknipte lenteui ringetjes geen gebrek. Elk Junkfood gerecht werd met aandacht gepresenteerd. De vleesvervangers waren dit keer eens niet aan de droge kant, lekker sappig dus en best vet maar ook weer niet te vet. De structuur niet van de  dierlijke varianten te onderscheiden. Ik bedoel: “Hoe dan”? Vriendelijke bediening bij de JFVB. Wij hadden geluk en konden meteen aan een leuk tafeltje voor 2 plaatsnemen. Ivm wachttijden is het misschien handiger om vlak na lunch of dinertijd te gaan.

Mijn droom: Dat deze keten overal oprukt en wel heel snel! Ik bedoel, als je dan toch eens een keer lekker ongezond wilt gaan doen waarom dan niet 1. Belachelijk lekker en 2. Cruelty free?! Is het gezond? Nope! ( tuurlk, geen dierlijke verzadigde vetten maar w l bewerkte vleesvervangers en behoorlijk wat calorietjes) Vond ik het gruwelijk lekker? Jaaaa! Morgen een balansdag dan maar.