Travels

Travel is the only thing you spend money on that makes you richer ...

Mijn werk

[English Below]

Ik hou ontzettend van mijn baan als stewardess bij de KLM en ik realiseer me dat ik een lucky B ben om overal van alles te kunnen zien en te mogen ontdekken. 

Natuurlijk kan het ook een aanslag op je lijf zijn; de gebroken lange nachten, het werken in een drukcabine en het tijdsverschil zijn vaker wel dan niet voelbaar. Dat neem ik trouwens graag op de koop toe, de leuke kanten van mijn baan overheersen en daarbij probeer ik zo gezond mogelijk te leven. 

Wat de gevolgen ook zullen zijn voor mijn baan, door de recente ontwikkelingen m.b.t. covid-19, de herinneringen aan bijzondere reizen neemt niemand mij meer af. Door mijn foto’s hier te delen hoop ik jullie een klein beetje met mij  mee op reis te nemen.

Vliegschaamte

Er is inmiddels zoveel meer bekend over de ecologische voetafdruk. Dat was in de tijd toen ik, meer dan 25 jaar geleden, begon met vliegen wel anders. Wat ik bedoel te “zeggen” is dat stoppen voor mij, om allerlei verschillende redenen, geen optie was. Gelukkig neemt de maatschappij waarvoor ik werk met Fly Responsibly het voortouw om een duurzamere toekomst voor de luchtvaart te realiseren. 

Het gaat misschien niet snel genoeg en we zijn er nog lang niet, maar het besef is er wel en grote stappen worden reeds genomen binnen dit proces. Zo is KLM o.a. betrokken bij de ontwikkeling van de Flying V door de TU Delft. De Flying V is een futuristisch vliegtuig dat aanzienlijk minder brandstof zou moeten gaan verbruiken dan reguliere vliegtuigen. Van vliegschaamte heb ik wel last gehad, al besef ik ook dat elke stap in de juiste richting er 1 is en vele -kleine- stappen samen ook een verschil kunnen maken.

Wat ik doe

Ik eet geen vlees en eet voornamelijk plantaardig. Op die manier probeer ik mijn ecologische voetafdruk iets te verkleinen. 

Als we allemaal een bijdrage zouden leveren, op een manier die bij ons past en haalbaar is, zou dat volgens mij al een verschil kunnen maken. 

Reizen en verschillende culturen en plekken ontdekken vind ik daarnaast een verrijking voor de geest. Het kan je, naast het plezier dat je eraan beleeft, zoveel brengen. 

My Job

I love my job at KLM, although I’ve also suffered from “flight shame” because of everything we have learned, in recent years, about the ecological footprint. 

After more than 25 years of flying for KLM, this job is now anchored in my DNA. In addition, KLM is taking the lead in achieving more sustainable aviation.  If everyone can contribute in a way that feels good, we may also be able to make a difference together. I don’t eat meat and I eat mainly plant-based. 

Traveling and meeting cultures is an enrichment for the soul. I like to take you a bit on my journeys with you by showing you my pictures. Whatever the future will hold, due to covid-19, no one will take these precious memories  from me.

Travel Memories

Komodo National Park 

Indonesia | November 2022 

Madikwe Game Reserve

South Africa | December 2019

The Great Wall

China | November 2019

Nusa Penida

Indonesia | Bali | October 2018

Preikestolen

Norway | February 2019

Mexico

Piramid del Sol | San Juan Teotihuacàn | October 2019

Ecuador

October 2018 | February 2020

Taiwan

2017 | Sun Moon Lake, Wenwu Temple & Wenwu Steps aka “Stairway to Heaven”.