Open ‘taart’ spelen…
Geplaatst op 5 september 2017

Open ‘taart’ spelen…

Zal ik eens heel eerlijk met jullie zijn? In je uppie een -mooi- boek maken is een hele klus. Maanden recepten schrijven, de creaties maken, soms herschrijven en weer maken. Wachten op het juiste licht voor het maken van een foto (ik hou van fotograferen met bestaand daglicht). Mijn sociale leven stond, naast mijn werk, spelen met de band en gezin, op een behoorlijk laag pitje zeg maar.

En dan moet je ook nog proberen op te vallen met jouw boek, met jouw ‘kindje’ in die enorme wirwar van kookboeken die reeds op de markt zijn verschenen en ook steeds weer opnieuw verschijnen. Er zijn steeds vaker BN’ers, die overigens geheel terecht hun sporen ruimschoots hebben verdiend, met een kookboek. Grote PR campagnes, enorme netwerken en uitnodigingen in menig talkshow zorgen ervoor dat ze de aandacht wel op zich weten te vestigen. En ze hebben groot gelijk, ik had uiteraard hetzelfde gedaan.

Daardoor kunnen zij dus ook veel grotere oplages laten drukken. Lees: met een iets gunstiger prijskaartje voor de consument hun boek op de markt brengen. Ik gun het ze natuurlijk van harte, al denk je nu bij het lezen van dit stukje misschien van niet ;), niets minder is waar! Maar het maakte dat ik wel eens dacht: ,What was I thinking’? Het kan dan best lastig zijn om ook nog wat aandacht te krijgen voor jouw boek. Ik moest en moet het vooral hebben van social media, vooral van mijn Instagram account, dat ik met keihard werken heb opgebouwd, maar dat ook, voor iets meer dan de helft, door buitenlanders wordt gevolgd. En mijn boek is Nederlands en eerst wil ik dit helemaal goed afronden voordat ik aan een nieuw plan begin.

Toch ben ik dit avontuur met zoveel plezier en passie aangegaan en ben ik trots op het uiteindelijke resultaat: een mooi, dik, luxe koffietafelboek met overduidelijk mijn eigen signatuur. En met recepten die echt allemaal makkelijk zijn om te maken, dat vond ik namelijk heel belangrijk. We willen allemaal graag een verpletterende indruk maken op onze gasten en onze eigen smaakpapillen een groot plezier doen met niet al te veel gedoe toch?En hoe leuk is het als jouw gasten het gewoon allemaal heel lekker vinden en het niet eens in de gaten hebben dat ze een plantaardig, lactose en/of glutenvrij vrij taartje op dat moment eten. Bij mij thuis is dat inmiddels geen verassing meer, dat snap je, maar dat was het ooit wel.

Iets lekkers te snoepen dat gezonder en voedzamer is dan de bewerkte en vette producten vol met vulmiddelen en transvetten uit de winkel, dát was mijn doel. Waar iedereen van kan genieten, ook de mensen met een intolerantie of een overtuiging. En ja natuurlijk verzamel je ook best wat ingrediënten in je keukenkastje, daarom heb ik er voor gezorgd dat je veelal dezelfde ingrediënten steeds weer opnieuw kunt gebruiken. Met een taart uit mijn boek kun je lekker lang doen omdat je het merendeel van de voedzame taartjes en cakes goed kunt invriezen. Geen voedsel (en geld!) verspilling dus.

Ik ben er trots op hoe het nu gaat, ik mag echt niet klagen, ik verkoop mijn boek tenminste, dat voelt zó goed! Alle positieve reacties en geweldige recensies, als je wilt meelezen klik dan op de link onder deze tekst, doen mij daarom dus ook zó ontzettend goed! Het maakt dat ik als Foodie zonder een enorm team om mij heen (wél met wat lieve adviezen van een paar mensen uit mijn omgeving, een uitgever die in mij geloofde, twee bevriende fotografen en een geweldige vormgeefster) weer een keer dit intensieve maar heerlijke avontuur durf aan te gaan.  Ik gooi het waarschijnlijk dan op een iets andere boeg ( al blijf ik het concept trouw).

Momenteel moet ik helaas gedwongen rust nemen na een operatie aan mijn hand ( ongelukje in de keuken ??). Maar genoeg tijd om te broeden en alvast het e.e.a. op papier uit te werken.

Liefs C.