Recept op de site van Women’s Health!
Geplaatst op 23 september 2017

Recept op de site van Women’s Health!

Say whaaat? Een taartje van mij gespot op de site van Women’s Health! Jaaa! Één van de voedzame taartjes uit mijn boek; “It’s a Healthy Piece Of Cake” staat op de site van Women’s Health! En al best wel een tijdje, had ik zand in mijn ogen of zo?! ???

Lees nog even hieronder wat ik te melden heb over voedzame taartjes en portie grootte. Iets over #commonsense. 

In het voorwoord haal ik het ook aan; als je denkt dat je ongelimiteerd plantaardige taartjes kunt gaan eten alsof het een lieve lust is dan heb je het helaas mis. Wás het maar zo’n feest. Op social media word je overspoelt door fit girls en ‘strakke’ slanke bloggers die zich ogenschijnlijk alleen maar lijken tegoed doen aan al dit lekkers. Niets is minder waar. Als je meer energie binnenkrijgt dan je verbruikt word je nu eenmaal dikker. Ja tuurlijk, als je regelmatig sport verbruik je meer energie en kun je dus wat meer eten.

En nu vraag je je misschien af waarom dan eigenlijk deze plantaardige manier van jezelf verwennen en bijvoorbeeld niet die tompouce van de Hema? Welnu, de keuze is natuurlijk aan jou, als jij heel af en toe lekker die tompouce wilt nemen, niks mis mee. Maar voor mij geldt dat áls ik snoep, het goed voelt om voedzaam en zo puur mogelijk en zonder dierlijke vetten, vulmiddelen en transvetten en veel geraffineerde suikers te snoepen. Niet alleen erg lekker maar ook beter voor je, soort van win/win dus. Wist je bijvoorbeeld dat rauwe cacao naast antioxidanten, magnesium en ijzer veel -plantaardige- eiwitten (19,8 gr per 100 gr ) bevat? Een klein stukje van dit taartje na een workout is dus nog niet eens zo’n slecht plan.

En ja, het schijnt dat jouw lijf een dadel net zo verwerkt als geraffineerde suiker, van te veel dadels eten word je dus heus dikker. Een -gedroogde- pure dadel zit echter bomvol met vezels en vitaminen! Een dadel is rijk aan vitamine B6, bevat bv. vit. A en K, magnesium, kalium. Dus je voedt jouw lijf (lees: mooie nagels, haar, huid,) Het schijnt dat dadels ook jouw cholesterolgehalte gunstig kunnen beïnvloeden. En……de dadel draagt bij aan een gezonde stoelgang (=heel belangrijk om je goed te blijven voelen)

De taartjes zijn zó vezelrijk dat je aan een klein stukje echt meer dan genoeg hebt. Verdeel bijvoorbeeld deze taartjes in twee of vier delen. De rest vries je weer in. Op deze manier voorkom je dat je er te veel van eet en heb je altijd iets lekkers in huis.

Fijn toch die glanzende haarbos en dat stralende huidje? En als je niet wilt dat jouw jeans te strak gaat zitten gebruik dan gewoon je gezonde verstand.

It’s all about balance dus!?


Voedingswaarden Vegan Dripping Caramel Tarts

1/4 deel van een taartje bevat:  137 kcal.
Eiwit: 2,77 gr
Koolhydraten: 5,96 gr
Vet: 10,67 gr

 

Lees hier het artikel: womenshealthmag.nl/Nutrition/vegan-snickers-repen